CINEMA març · Dia de la Dona

El divendres 31 de març tornem a fer cinema a l'Espai Jove! La temàtica de la pel·lícula anirà lligada al 8 de març, Dia de la Dona, i en acabar, les persones que vulguin es poden quedar a fer un petit debat, que acompanyarem amb un pica-pica.

Les pel·lícules proposades per al cinefòrum són:

- Àgora (2009). La història se situa a l'any 391 a la ciutat d'Alexandria (Egipte). Atrapada en les seves muralles, la brillant Hypàtia, astrònoma, matemàtica, filòsofa i atea, lluita per preservar els escrits que es troben a la Biblioteca d'Alexandria. 

- Las 13 rosas (2007). Poc després d'acabar la guerra civil espanyola (1936-1939) un tribunal militar condemna a mort a unes joves per un delicte que no havien comès. Detingudes un mes després d'acabar la guerra, van patir durs interrogatoris i van ser empresonades a la presó madrilenya de Ventas. Pensaven que només passarien uns anys a la presó, però van ser acusades d'un delicte de rebel·lió contra el règim per reorganitzar la JSU i per organitzar un atemptat contra Franco. Van ser afusellades la matinada del 5 d'agost de 1939. 

 - Foxfire (1996). Any 1955, en una petita ciutat obrera dels Estats Units, al nord de Nova York, un grup de noies adolescents forma una societat secreta femenina, amb el nom de Foxfire, per fer front al masclisme indiscriminat i plantar cara als homes. Les foxfire fan un pacte que ha de durar per sempre: viure segons les seves regles i les seves lleis, passi el que passi. Però la llibertat sempre té un preu...


El mateix dia, entre totes les persones assistens, triarem la pel·lícula. 
No us ho perdeu! ;)